FAQ (Veel gestelde vragen)

Een bedrijfsmakelaar, ook wel BOG-makelaar genoemd, is gespecialiseerd in bedrijf onroerend goed. Een bedrijfsmakelaar begeleid u bij het aankopen, verkopen, huren of verhuren van bedrijfspanden zoals winkels, kantoren of bedrijfshallen.

U kunt op makkelijk zelf bedrijfspanden zoeken en vergelijken, maar u kunt ook een bedrijfsmakelaar vragen u daarbij te helpen. Die kent het aanbod en weet waar u op moet letten. Een bedrijfsmakelaar behartigt uw belangen bij de onderhandelingen en het sluiten van een huur- of koopovereenkomst.

Een bedrijfsmakelaar bekijkt zijn klant dan ook meer zakelijk, terwijl bij een woningmakelaar emotie een grotere rol speelt. Een woningmakelaar daarentegen, bemiddelt bij particulieren die op zoek zijn naar een woning, een woning willen verkopen of deze willen verhuren.

Een bedrijfsmakelaar bemiddelt voor bedrijfspanden, kantoorruimten, winkels, nieuwbouwlocaties en bouwgrond. De bedrijfsmakelaar heeft te maken met ondernemers en beleggers die grote investeringen willen doen. Doorgaans zijn de panden van hogere waarde en is er meer geld mee gemoeid, dan bij een woningmakelaar.

Een taxatie van een bedrijfspand is een reële, actuele waardebepaling, die aantoont wat een bedrijfspand waard is. Op die manier kan het bedrijfspand bijvoorbeeld een betrouwbaar onderpand vormen voor de te verstrekken financiering.